Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Wonen, leren en werken

De meeste mensen vinden ReVa een fijne wijk om in te wonen. En dat willen ze graag zo houden. Onze bewoners zij bereid om hard aan de bel te trekken als dingen misgaan, zoals in de Weimarstraat. KonkreetNieuws volgt deze ontwikkeling op de voet. Ook besteden we aandacht aan vernieuwing en verfraaiing van de wijk, zoals bijvoorbeeld de bouw van het Energiekwartier, de herinrichting van De Verademing of het ontstaan van nieuwe buurttuinen.

Op het gebied van leren hebben ontwikkelingen rond de scholen in ReVa, zoals de Klimop, Toermalijn en VAHON, onze warme belangstelling. Maar leren kun je ook van de praktische juridische tips die onze familierechtadvocaat in elke editie van de krant geeft.

Ook in letterlijke zin is dit een ondernemende wijk, waar veel winkeliers en andere ondernemers hun brood verdienen. In elke editie laten we een paar van deze doorzetters aan het woord. Helaas verdwijnen er ook ondernemingen, maar er komen, ook in zware tijden, steeds weer nieuwe gepassioneerde durfals bij.