Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Over KonkreetNieuws

Nieuws uit Regentesse- en Valkenboskwartier (ReVa)

KonkreetNieuws bestaat ruim zes jaar*, komt zes keer per jaar uit en biedt informatie uit en over het Valkenbos- en Regentessekwartier (ReVa) vanuit het perspectief van haar bewoners. KonkreetNieuws bericht via krant, website en social media over leuke initiatieven en lokale evenementen, interessante verhalen uit de wijk en onderwerpen als bv. duurzaamheid, veiligheid, gezondheid, cultuur, ondernemen en welzijn. We schrijven onze artikelen met een blijmoedige en waar nodig kritische toon.

Een klein deel van de beschikbare ruimte reserveren we voor betaalde advertenties van bedrijven en instellingen in de buurt. Met die inkomsten plus wat subsidie van de gemeente, kunnen we de vormgever en de drukker betalen. Verder gebeurt alles onbetaald en op vrijwillige basis.

De krant is ondergebracht in de onafhankelijke Stichting KonkreetNieuws, heeft een oplage van 9.500 en wordt huis aan huis en via een aantal vaste locaties verspreid in de wijk.

* KonkreetNieuws is in april 2015 begonnen. De voorloper Konkreet bestond ruim 40 jaar.