Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Gemeente en politiek

De wijk ReVa valt onder het stadsdeel Segbroek. Het kantoor van het stadsdeel ligt bij ons in de wijk aan de Valkenboslaan. Hier kan de wijkbewoner onder meer terecht voor zaken rond groen, speeltuinen, wegbeheer en voor subsidie voor de wijkkrant, wijkactiviteiten en festivals. Stadsdeelwethouder is Robert van Asten van D66. Hij is vooral bekend vanwege zijn portefeuilleonderdelen verkeer en cultuur. Mooi voorbeeld is de al zo lang gewenste reconstructie van het Valkenbosplein. Overigens zit de werkelijke macht van het gemeentelijk apparaat in het ‘IJspaleis’ aan het Spui. Voor echte veranderingen in de wijk moet je toch echt daar zijn.

In 2018 bij de gemeenteraadsverkiezingen maakte KonkreetNieuws een verkiezingsspecial en organiseerde de krant samen met De Nieuwe Regentes een politieke forumbijeenkomst onder leiding van Marcel Verreck. ReVa is voor Haagse begrippen een nogal linkse wijk. GroenLinks is hier de grootste partij en ook de partijen D66 en PvdA scoren hier meestal flink. De grote aandacht voor groen en duurzaam, juist in een zo versteende wijk, speelt hierbij zeker een rol. In 2022 zullen er opnieuw verkiezingen zijn en dat is een mooi moment om als krant hier weer bovenop te springen.

Segbroekactueel.nl is een site op televisieschermen in Segbroek met nieuws uit Segbroek en Den Haag. Via deze rubriek kunt u daarop doorklikken.

Het Recht
Familierechtadvocaat Ien Ubaghs schrijft al geruime tijd een altijd actuele column in KonkreetNieuws over onderwerpen uit het familierecht. Daarvoor schreef notaris Dirk Post over andere onderwerpen uit het recht.