Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Cultuur, sport en religie

Cultuur is ruim vertegenwoordigd in onze dichtbevolkte wijk: behalve cultuurbroedplaats NEST, Theater De Nieuwe Regentes en de Electriciteitsfabriek kent de wijk een groot aantal grote en kleinere galeries. En dan hebben we ook nog De Vertelvloer, de circusschool  Circaso, de Dutch Dont’t Dance Division, het Matangi Quartet, Todaysart, Loos en Zaal 3In vrijwel elke editie van KonkreetNieuws ruimen we een volle vaste pagina in voor hun culturele activiteiten. En zodra er op cultureel gebied iets extra’s te melden valt, besteden we daar meteen aandacht aan.

Reva is niet echt ruim bedeeld met sportvoorzieningen. Maar de wijk kent wel een aantal sport- en fitness scholen, een Richard Krajicek playground, tennismogelijkheden, een indoor golfbaan en natuurlijk boksschool de Haagse Directe. Rondjes lopen, trainen en je conditie op peil houden kan in Wijkpark De Verademing.

Veel inwoners van ReVa zijn betrokken bij een kerk, moskee of tempel. Of het nou gaat om de sociale activiteiten van de Agneskerk, de moskee aan de Herschelstraat, de tempel aan de Gaslaan of de KLEURkerk, zij alle zijn belangrijk voor de wijkbewoners en spelen een rol in de maatschappij. KonkreetNieuws houdt u daar zo goed als mogelijk van op de hoogte.