Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Bewoners van ReVa

ReVa telt ongeveer 32.500 bewoners anno 2021. Als je de gegevens van heel Den Haag vergelijkt met die van onze wijk vallen een aantal zaken op. Relatief veel bewoners hebben een migratieachtergrond, de gemiddelde leeftijd is wat lager en het aantal eenpersoonshuishoudens is aanmerkelijk hoger dan gemiddeld. ReVa is dus een heel gevarieerde wijk qua bewoners. Dat maakt de wijk ook zo interessant. Niet voor niets is deze bruisende wijk in trek om er te wonen, al is het prijskaartje inmiddels wel hoog geworden.

Hoewel de wijk geen officiële bewonersorganisatie kent, is er sprake van een grote betrokkenheid van bewoners met hun omgeving. Het barst van de actieve groepen op het vlak van groen, op straatniveau en de laatste jaren ook weer sterk op wijkniveau rond de Weimarstraat. Er ontstonden prachtige, groene buurtparken als Emma’s HofUitvindershof en Valkenbosgaarde. Er zijn initiatieven om de Regentesselaan tot park te maken, om het Regentesseplein in een nieuw jasje te gieten en om grote geveltuinen te realiseren. Het park De Verademing onderging onder invloed van de bewoners een opmerkelijke renovatie. Er is jaarlijks een festival, in 2021 voor het eerst onder de naam Republiek Elektriek. Vlakbij nadert de geheel nieuw opgetrokken buurt het Energiekwartier haar voltooiing. Vanuit KonkreetNieuws proberen we dit bruisende geheel zo goed mogelijk te volgen. Daar heb je echt wel zes edities per jaar voor nodig!