Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Wordt schoolgebouw in Weimarstraat het Wijkpaleis?

Vanuit WijWeimar, die de organisatie van het Wijkpaleis in oprichting in handen heeft, ontving de redactie veelbelovende berichten. Er zijn ambitieuze plannen om het schoolgebouw, waar de Toermalijn nu tijdelijk gevestigd is, om te toveren tot Wijkpaleis Weimar. Intussen is er een brainstorm geweest met buurtbewoners, waaruit concrete en snel uitvoerbare plannen kwamen. 

Enkele plannen

Zo heeft Carrera’s Muziekatelier de ambitie om een Popmusic Summerschool en Bandcoaching in Wijkpaleis te gaan aanbieden. Fashion Library Zest ziet mogelijkheden voor een kledingbibliotheek. Initiatieven als Repareercafé, REVA moeders, Huiswerkbegeleiding staan te trappelen om uit te breiden en samen te werken met andere initiatieven uit de wijk. Een groep bewoners wil in de zomer op het achterplein een film, food en music avond organiseren, met pizza-oven, festivallampjes en strandstoelen.

In gesprek met gemeente

Het schoolgebouw komt begin 2025 leeg. De initiatiefnemers zijn op dit moment in gesprek met de gemeente en de Toermalijn om te kijken wat het pand op de korte en lange termijn kan betekenen voor de wijk. Volgens de initiatiefnemers is er in de wijk behoefte aan een plek van verbinding die ruimte, inspiratie en programma biedt aan makers, doeners, dromers en bouwers. Dit schoolgebouw kan deze plek bieden en dient dan ook een plek van en voor de wijk te worden.

Meedoen

Heb je ideeën en wil je meedoen? Laat het ons snel weten via wijkpaleisweimar@gmail.com of kijk op www.wijweimar.nl

Tekst: Aad van Schie