Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Paper Art & Design – Sporen

Kunstenaar en bio-ontwerper Dasha Tsapenko vervaardigt kledingstukken en objecten die zijn gemaakt met mycelium – een wortelachtige structuur van schimmels. Deze schimmels spelen een cruciale rol in ons ecosysteem bij het afbreken van plantaardig en dierlijk afval. Tsapenko gebruikt plantenvezels en afgedankte voorwerpen als voeding voor deze schimmelsporen. In haar creatieve proces verbindt ze het materiaal met verhalen over duurzaam leven, rituelen en ontbinding. Zoals Dasha Tsapenko met sporen van mycelium werkt, werkt Loes Schepens met vezels van planten. Met de wandsculpturen die zij maakt wil ze de natuurlijke elementen uitdragen, hoe belangrijk de natuur in ons leven is en wat de natuur betekent voor ons. De werken van beide kunstenaars hebben verwantschap in de benadering van het materiaal, en groei en vergankelijkheid zijn daarin een belangrijk gezamenlijk thema.

Meer info:

Loes Schepens Atelier
Weimarstraat 56
2562 GZ Den Haag
loesschepens.nl