Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Segbroek swingt tijdens Jazz in de Regentes!

Segbroek swingt 28 en 29 juni op het Koningsplein tijdens Jazz in de Regentes! Het jaarlijks festival is niet weg te denken uit ons mooie stadsdeel. Vrijdag 28 juni start het festival met ‘De Haagse Jazzborrel’, met gratis haring en bitterballen tussen 16.00 en 18.00 uur waarna stadsdeelwethouder Robert van Asten het festival opent. Dit is tevens de aftrap van ‘Het Haagse Jazzseizoen’. Jazz in de Regentes is namelijk het zusje van Jazz aan Zee, alle zondagen in augustus op de Pier, en Jazz in de Gracht, het laatste weekend van augustus.

Ome Willem

Zaterdagmiddag neemt Edwin Rutten, ook wel bekend als ‘Ome Willem’, bezoekers het Jazzdiploma B af. Tot 23.00 uur ademt het Koningsplein twee dagen Jazzzzz! Kom allen!

Gratis haring en bitterballen

Jazz in de Regentes trapt af met “De Haagse Jazzborrel”. Haagse muzikanten treden vrijdag 28 juni tussen 16.00 en 18.00 uur op en meejammen mag spontaan. Tijdens de Haagse Jazzborrel zijn er gratis haringen en bitterballen (ook vega, op=op) en zal stadsdeelwethouder Robert van Asten een praatje houden.

Broodje poep

Zaterdag 29 juni geeft Edwin Rutten, ook wel bekend als Ome Willem van vroeger, acte de présence. Na een jaar overgeslagen te hebben, omdat Edwin Rutten meedeed aan het televisieprogramma “Beter laat dan nooit”, kun je dan dit jaar op voor je Jazz diploma B. Als je natuurlijk je Jazz diploma A uit 2023 kunt overleggen (grapje;-)
Het beloofd met de programmering weer een swingend Jazzy feestje te worden. Het programma is zowel Jazzy met soul-, funk- en wereldmuziekinvloeden en zoals je van deze initiatiefnemers kunt verwachten kunnen de voetjes van de vloer. De leuke foodtrucks en de barren bemand door zo’n 50 vrijwilligers zorgen voor de inwendige mens. Jazz in de Regentes is het eerste Jazz festival van een reeks onder de vlag van “Het Haagse Jazzseizoen”. In navolging is er namelijk Jazz aan Zee alle zondagen in augustus op de Pier en natuurlijk het laatste weekend van augustus het welbekende Jazz in de Gracht.

Eigen wijn

De initiatiefnemers lanceren dit jaar “Jazz in a bottle”, een door “De Wijnkooper” in de Prins Hendrikstraat speciaal geselecteerde reeks wijnen die binnenkort via de website verkrijgbaar zijn. Deze heerlijke wijn wordt in rood, wit en rosé in een door Cocreatie uniek ontworpen 3 vakskist geleverd. Verzamel ieder jaar je unieke exemplaar!

Gratis toegang

Jazz in de Regentes wordt mogelijk gemaakt door stadsdeel Segbroek, alle trouwe sponsoren en zo’n 75 vrijwilligers en is gratis te bezoeken. Eigen drank en eten meenemen is helaas niet toegestaan. Het festival moet immers ergens van betaald worden. Maar dat wordt ruimschoots
gecompenseerd met de gratis haringen en bitterballen en de vriendelijke prijzen aan de bar.
Ook vrijwilliger worden? Mail naar info@jazzindegracht.nl

De programmering Jazz in de Regentes 2024 is:

Vrijdag 28 juni
16.00 – 18.00 Haagse Jazzborrel Jamsessie met Taco Gorter, Boris Oud, Rein Godefroy & Friends
18.30 – 19.30 Maurits Roes Trio
20.00 – 21.00 Basily Gipsy Jazz
21.30 – 23.00 Djam!

Zaterdag 29 juni
14.00 – 15.30 Kidsjazz: Edwin Rutten Jazzdiploma B
15.30 – 16.30 Jean-Louis van Dam Trio
17.00 – 18.00 Chachachalina
18.30 – 19.30 Just in Case
20.00 – 21.00 Marius Preda & Sons
(ft. Taco Gorter) 21.30 – 23.00 Emily Hill