Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Haagse Verhaal gaat borduren

Op 18 april organiseerde het Haags Verhaal in Dienstencentrum Copernicus een ‘Stadmakersborrel’. Haags Verhaal is het project dat al vijf jaar gemeenschappen en burgers samenbrengt. Mensen die iets met elkaar gemeen hebben, maar die elkaar anders nooit tegen zouden komen. Dat kan bijvoorbeeld gaan om de boksschool ‘De Haagse directe’ en een tai chi school. Of een Surinaamse zangvogelvereniging met een tilduivenvereniging. Inmiddels werden 43 gemeenschappen uit de stad zo met elkaar verbonden. 

Thuisgevoel – een nieuw plan van Haags Verhaal

Naar het voorbeeld van het Heimathaus-project van de Zwitserse Kathrin Stalder, gaat project ‘Thuisgevoel’ in alle stadsdelen van Den Haag aan de slag met een groots borduurlapjes-project. Al die borduursels – in rood garen op witte lapjes – komen op een huisje. Het project doet alle stadsdelen aan, te beginnen in Laak in mei 2024. Het huisje komt na een jaar ‘thuis’ in de Centrale Bibliotheek, waar het dan te zien is tijdens een manifestatie over Thuisgevoel. De in onze wijk welbekende Mieke Klaver gaat het team bordurers hier begeleiden. Stadsdeel Segbroek zit aan het eind van het traject en is in het voorjaar van 2025 aan de beurt. Ongetwijfeld zijn er mogelijkheden om er hier in het Regentesse- en Valkenboskwartier al eerder mee aan de slag te gaan. En nadrukkelijk worden ook de mannen uitgedaagd om hun lapje te leveren. Kom op mannen! Enkele mannen gaven het goede voorbeeld tijdens de manifestatie waarin de twee prachtige boeken van Haags Verhaal, ‘Den Haag in 136 groepsportretten’ en ‘Den Haag, stilstaan bij het koloniaal en slavernijverleden’, werden gepresenteerd.

De organisatie van Haags verhaal doet een oproep om witte lakens aan te leveren voor het project.
Mail naar:
mail@haagsverhaal.nl.
Kijk ook op www.haagsverhaal.nl voor meer informatie over ‘We zijn op zoek naar jouw thuisgevoel’.

Wordt vervolgd.

Tekst: Aad van Schie
Foto: Haags Verhaal