Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Gele drollen ‘sieren’ de Valkenboskade 

Het blijft een smerig onderwerp en we hebben het er liever niet over, over hondenpoep, ook niet in deze krant. En het gezeur erover lijkt eindeloos en vruchteloos. We hebben waarschijnlijk niets tegen honden, maar we ergeren ons vreselijk aan die hondenbezitters die hun hond met het grootste gemak z’n behoefte laat doen in de openbare ruimte zonder dat op te ruimen. Maar het helpt wel degelijk als we er in het openbaar op foeteren en ertegen optreden. Goed dat ook de gemeente dit probleem oppakt. 

Februari stond met de actie ‘Kak in de bak’ in het teken van hondenpoep op de Valkenboskade. Veel hondeneigenaren doen het echt wel goed in de wijk en ruimen alles netjes op. Maar helaas dus niet iedereen. Om aandacht te vragen voor de drollen die er nog wél liggen, werden ze in februari geel gespoten. Een onsmakelijk klusje. Maar ook stadsdeeldirecteur Daniel van Drunen voelde zich niets te goed voor deze actie ‘Kak ik de bak’. 

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: gemeente Den Haag