Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

(Verder) wandelen langs literaire sporen in het Regentesse/Valkenboskwartier

Ook dit jaar organiseert de Weimarchiefgroep weer een wandeling langs literaire sporen in het Regentesse/Valkenboskwartier. Vorig jaar liepen we door het Valkenboskwartier, dit jaar verkennen we vooral het Regentessekwartier. We doen dat aan de hand van citaten uit romans, dagboeken, autobiografische geschriften, gedichten, columns, reportages, kortom alles wat maar voorhanden is. Onderweg passeren we geboorte- en woonhuizen van schrijvers en locaties die hun sporen hebben achtergelaten in de literatuur. 

Waar kreeg de nog jonge Francisca van der Steen (beter bekend als Mensje van Keulen) een eigen kamer, zodat ze ongestoord kon schrijven en schilderen? Welke landloper bracht zijn jeugd door in de Copernicusstraat? Wat maakte de Columbusstraat zo mieters? En waarom werd Ferdinand Bordewijk als jochie op de Suezkade bekeurd door wijkagent Dikkie? U komt het onderweg allemaal te weten…

De wandeling start bij het pand van WijWeimar, Noorderbeekdwarsstraat 218 (hoek Weimarstraat/Noorderbeekdwarsstraat) en eindigt op het Regentesseplein. De wandeling duurt zo’n anderhalf uur en vindt twee keer plaats: op woensdagmiddag 15 mei en op zaterdagmiddag 18 mei. We starten om 14 uur. Gids is Gerard van der Bijl. Per wandeling kunnen er maximaal 10 personen deelnemen. Opgeven kan door een mailtje te sturen naar bijl23@xs4all.nl, onder vermelding van de gewenste datum, het aantal personen en een telefoonnummer.