Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan ook goed

Op nummer 96-98 van de Stephensonstraat was voorheen een garagebedrijf in classic Mercedessen gevestigd. Dit bedrijf zorgde met die oude auto’s voor nogal wat parkeeroverlast in de straat. De ruimte aan de overkant, waar nu het kleine kinderspeelplaatsje is, werd door het bedrijf als parkeerplek gebruikt. Daarvóór zat daar een British Leyland dealer van onder meer Mini, Rover en Austin. Op oude bouwtekeningen is te zien, dat nog vóór de twee garagebedrijven hier een melkfabriek met een achterhuis voor de bedrijfsleider gevestigd was. Enkele jaren terug vertrok het classic cars bedrijf en werd het pand omgebouwd tot twee keurige woningen. En de vroegere parkeerplaats aan de overkant is inmiddels een leuk en veel gebruikt kinderspeelplaatsje geworden. Kan niet beter.

Tekst en foto: Aad van Schie