Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

De oude vertrouwde Toko Toet komt terug

Toko Toet werkt aan een volledige heropening. In het vermaarde Indische afhaalrestaurant aan de Beeklaan, dat een kleine twee jaar geleden de deuren moest sluiten na een felle keukenbrand, wordt volop verbouwd. Omdat het voorste gedeelte inmiddels nagenoeg gereed is, kunnen er alweer maaltijden worden afgehaald. Maar klaar is het nog lang niet; de winkelruimte is nog een kale bedoening en het assortiment is nog beperkt. Voor  de zomer hopen de eigenaren de toko weer helemaal in oude glorie te herstellen.

Later ook weer uit eigen keuken

Toko Toet is onderdeel van de onderneming waartoe ook het restaurant Soeboer aan de Brouwersgracht en het afhaalrestaurant Warung Soeboer in de Piet Heinstraat behoren. De gerechten die Toko Toet nu verkoopt komen uit de keuken van Soeboer, omdat in de keuken aan de Beeklaan nog niet alles gereed is voor gebruik. Zodra de verbouwing helemaal achter de rug is zal Toko Toet ook weer gerechten uit eigen keuken aanbieden en de winkelruimte geschikt maken om ook ter plekke te kunnen eten. 

Hulp van vrienden

Toko Toet, de oudste Indische toko van Den Haag, heeft een moeilijke tijd achter de rug. Eerst was er de brand, daarna overleed de eigenaar van de drie restaurants, en vervolgens gingen diens ondernemingen failliet. Een groep vrienden schoot te hulp en inmiddels zijn Soeboer en Warung Soeboer weer open. Nu nog even wachten tot het moment dat ook Toko Toet, een begrip tot ver buiten het Regentesse- en Valkenboskwartier, weer de oude vertrouwde Toko Toet wordt. We houden u op de hoogte.

Tekst en foto: Cor Speksnijder