Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Crowdfunding voor Het PIEP-boek! Doe je mee?!

Het PIEP-wat…?

Het PIEP-boek wordt een vrolijk doe-boek voor kinderen van 6 tot 10 jaar, met allemaal leuke muizen-dingen om te doen. Het is een boek vol verhalen, gedichtjes en mooie tekeningen, maar er zijn ook kleurplaten, recepten voor muizen-hapjes, een borduurkaart en een echte muizen-tattoo. Het is vooral een boek dat je aan het lachen maakt, maar sommige gedichtjes en verhaaltjes gaan ook over serieuze zaken zoals vrede, jezelf zijn of het klimaat. Daarmee nodigen we de lezertjes uit om op een speelse manier na te denken over de wereld om ons heen.

De Muizen

In het PIEP-boek spelen gebreide muizen de hoofdrol. Die muizen maakten we 9 jaar geleden voor Het Muizencircus: een grote kijkdoos vol muizentalent dat heel Nederland doorreist. Ook stonden de muizen op de Winterparade met hun eigen kerststal en Scrooge-verhaal. De inkomsten van onze optredens gaan altijd naar goede doelen die met kinderen te maken hebben.
In de afgelopen jaren hebben de muizen eigenlijk allemaal wel hun eigen verhaal gekregen. Bijvoorbeeld Sientje, die koorddanseres wilde worden, Piotr, de Poolse gewichtheffer of de acrobaten uit Aleppo. En nu bundelen we de verhalen dus in het PIEP-boek.

Voor wie is het PIEP-boek?

In totaal gaan we 500 PIEP-boeken maken. De helft daarvan geven we weg aan kinderen in AZC’s of vluchtelingenopvang. Zij hebben hun thuis, hun speelgoed en hun boeken moeten achterlaten en kunnen dus wel iets fijns gebruiken. Om te zorgen dat de boeken goed terecht komen, werken we samen met Stichting de Vrolijkheid, Stichting Leergeld en Vataha; het Oekraïense platform voor kunst en cultuur in Nederland. En de andere helft van de boeken? Die kan jij alvast kopen via deze crowdfunding.

Wie zijn wij

Het PIEP-boek is mijn (Mieke’s) idee. Ik vind het leuk en belangrijk om met behulp van Kunst en Cultuur mensen in eigen buurt, stad of land te activeren en te verbinden. Samen met mijn dochters Roos & Lotte Laan runnen we ‘antoniamaria’, een project waarmee we ‘leuke dingen voor de mensen’ doen. Mijn dochters zijn allebei grafisch vormgever en we maken nu samen het PIEP-boek. Er is ook een groep van ca. 15 professionals die als vrijwilliger een bijdrage aan het boek leveren. Daarnaast kijkt er PIEP-jonge redactie mee met de vorm en inhoud van het boek. Dit zijn kinderen van 8 tot 16 jaar uit Den Haag.