Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Klimrozen leren snoeien?

Op zaterdag 16 maart kunnen bewoners meedoen aan een gratis klimrozen snoeicursus. Overal in onze wijk zijn klimrozen te vinden. Een deel daarvan is ruim 25 jaar geleden geplant in het kader van ‘Rosarium Regentes’. Een bewonerswerkgroep stimuleerde de aanplant van sterke klimrozen. Met steun van de gemeente werden de rozen goedkoop aangeboden.

Alleen snoeien

De klimroos is een goede gevelplant. In het begin heeft hij het moeilijk en moet er veel goede aarde in het plantgat gedaan worden. Ook moet de plant voldoende water krijgen. Als hij ouder is, maakt de roos lange wortels tot het grondwater en tot vruchtbare grond onder het zand. Dan heb je er geen omkijken meer naar. Behalve dan het snoeien. Hoe doe je dat bij een klimroos?

Theorie en praktijk

Twee leden van de oorspronkelijke werkgroep ‘Rosarium Regentes’, Brie en Liesbeth, laten dit graag zien. Na een korte theorieles volgt de praktijk met het snoeien van een aantal rozen in de straat. Als iemand een geschikte roos heeft die als voorbeeld gesnoeid kan worden, kan men die aanmelden. Maar ook als er nog geen klimroos is, maar wel het plan er een te planten: naast snoeitips geven Brie en Liesbeth ook planttips.

Meedoen

Als bewoners mee willen doen dan kunnen zij zich opgeven bij rozenactie@groeneregentes.nl. De korte cursus is op zaterdag 16 maart van 13.30 tot ongeveer 16 uur. Startpunt is het pand van WijWeimar, Weimarstraat 284. Daarna lopen ze de wijk in. De Groene Regentes is een buurtinitiatief om de wijk groener en duurzamer te maken en wil groenere straten stimuleren.

Tekst: Redactie
Foto: Gemeente Den Haag