Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Vrijwilliger worden bij het Haagse Hopje?

Het Haags Hopje is een speelplein voor kinderen die met een (gratis) pasje speelgoed kunnen lenen en spelen op het plein van het Hopje. Wijkz zoekt een vrijwillige Ondersteuner beheer en activiteiten voor de Hopjes op Newtonplein en in de Hondiusstraat.

Wat is een Haags Hopje?

Om buitenspelen te bevorderen, kunnen kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar bij de Haagse Hopjes van Wijkz buitenspeelgoed lenen en deelnemen aan activiteiten. Inschrijving en deelname zijn kosteloos. Het enige dat kinderen nodig hebben om speelgoed te lenen, is een gratis pasje dat verkrijgbaar is bij het hopje. De hopje-beheerders lenen het speelgoed uit en zorgen voor toezicht op het speelplein.

Ben jij wie wij zoeken?

  • minimaal 18 jaar oud en spreekt de Nederlandse taal;
  • regelmatig inzetbaar: minimaal 1 dagdeel per week;
  • enthousiast en behulpzaam: jij zet je graag in voor kinderen uit de wijk;
  • sociaal, creatief en behulpzaam: je helpt en doet mee met de activiteiten.

Wat spreken we af?

Jij bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar. In overleg met de vrijwilligerscoördinator stem je af welke dag(en) je wil werken.

Jouw inzet is vrijwillig. Als ondersteuner van beheer en activiteiten ben je verantwoordelijk voor het toezicht op uitgeleend speelgoed, zoals skelters, fietsjes, steppen, ballen en rackets voor verschillende spellen. Bij het begin en het einde van je dienst zorg je voor het opbergen en klaarzetten van het speelgoed. Je doet enthousiast mee met de kinderen tijdens hun activiteiten en bent bereid om hen te assisteren wanneer dat nodig is.

Haags Hopje – Ondersteuner beheer en activiteiten