Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

NEST – Searching for Oneself Outside

Tentoonstelling t/m 24 maart

In zijn vlammende openingsspeech benadrukte Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme Rabin Baldewsingh het nog een keer: “De openbare ruimte is de huiskamer van de stad”.

Hoe wordt de huiskamer van de stad gastvrij en voor iedereen? Searching for Oneself Outside onderzoekt wie de openbare ruimte vormgeeft, welke stemmen en welke perspectieven er ontbreken. De kunstenaars doen suggesties om deze afwezige stemmen gestalte te geven, of voorzien de aanwezige stemmen van context te voorzien. Hoe geef je gedaante aan iets wat onzichtbaar is of altijd werd genegeerd, of wat heimelijk in de nacht verwijderd werd? Tijdens de tentoonstelling verschijnen er op de website van Nest wekelijks interviews met en teksten van denkers, kunstenaars en schrijvers onder de rubriek Essays & nieuws. Hiermee wil Nest het gesprek openen over de invulling van de openbare ruimte. Daarnaast wordt er bij Searching for Oneself Outside een contextueel programma ontwikkeld met gesprekken, filmvertoningen, workshops en presentaties. 

Nest
De Constant Rebecqueplein 20B
2518 RA Den Haag
070 3653186
info@nestruimte.nl
www.nestruimte.nl