Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Hans Pronkprijs 2023 voor de Buurtmoeders

Op vrijdag 15 december ontvingen de Buurtmoeders van Regentes/Valkenbos de Hans Pronk buurtprijs. De kerngroep van deze levendige buurtgroep was compleet aanwezig. Mala Wallage Paidin, de initiatiefneemster van de groep, nam namens de Buurtmoeders de prijs trots en dankbaar in ontvangst in Wijklaboratorium Wij Weimar.

Uit het juryrapport

“Het gaat deze groep om de belangenbehartiging en emancipatie van een grote groep vrouwen uit de buurt van Newtonplein, Kamerlingh Onnesplein en Kepplerstraat. Tweemaal in de week komt de groep, vergezeld van hun kinderen bijeen in het Wij Weimarpand. Ze bereiden maaltijden (Marokkaans, Turks, Grieks, Pakistaans en nog meer), eten samen, delen voedselpakketten uit aan arme gezinnen en besteden aandacht aan het spreken van goed Nederlands. Verder ondersteunen ze ouders bij gesprekken op school en bij brieven opstellen en administratie, organiseren uitjes met de groep en vieren jaarlijks Halloween met elkaar. Er is vooral een luisterend oor voor iedereen dibinnen komt.” Ze willen nog meer, zoals Mala vertelt: “We zijn nog op zoek naar een moestuin, zodat we ook onze eigen groenten en kruiden kunnen verbouwen.”

Levendige bijeenkomst

De prijs bestond uit een fraai kunstwerk met de naam ‘Slot Box Blues’ van de hand van de lokale kunstenaar Will Leonard, een bos bloemen, een tegoedbon van € 100 bij grootgrutter AH en uiteraard de wisselbeker met inscriptie. Natuurlijk was de winnaar van de prijs van 2022 Michiel van Zuijlen ook aanwezig. Het was in de zevenjarige historie van de uitreikingen van de buurtprijs de levendigste bijeenkomst van allemaal.

Tekst en foto: Aad van Schie