Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Simon Sapioper, verspreider van de KonkreetNieuws

Mijn naam is Simon Sapioper. Ik breng al vanaf de start van de KonkreetNieuws negen jaar geleden samen met een paar vrijwilligers de krant rond in de wijk. Ook de voorloper van deze krant verspreidde ik al. Ik woon hier nu vanaf 1992 en ik ken de wijk heel goed. Daarnaast ben ik president van de Republiek West-Papoea en voorzitter van de Nationale Papoeavereniging, die ik in 1995 heb opgericht. Ik vertegenwoordig de Papoeabeweging zo nodig in internationale forums, zoals de VN, waar ik blijf pleiten voor de onafhankelijkheid van mijn land West-Papoea.

Dit jaar vierden we de 52ste onafhankelijkheidsverklaring. Vanaf maart 1995 heb ik de vluchtelingenstatus. Dat betekent dat ik niet officieel Nederlander ben en dus op 22 november niet heb mogen stemmen. Maar ik mag me wel Hagenaar noemen en zo voel ik me ook – ik heb hier rechten en plichten en ik betaal hier belasting. En ik mocht gelukkig wel voor de Haagse gemeenteraadsverkiezingen stemmen!