Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Helprr, lokaal je klus oplossen met hulp van je buren

Iedereen heeft wel eens een klusje in of rondom het huis. Dat doe je dan zelf of je huurt een professional in. Er zijn ook klusjes waarbij het niet zo voor de hand ligt om een prof in te huren.

Optie Helprr

Een bekend voorbeeld is het in elkaar zetten van een IKEA-kast. Een handige buur zou dan uitkomst bieden. Nog een paar voorbeelden: het repareren van een lekkende kraan, een paar ramen zemen, lamp of schilderij ophangen, muur of plafond verven, een klusje in de tuin. Dat zou allemaal tegen een zacht prijsje gedaan kunnen worden door die handige buur, misschien nog diezelfde dag. Omdat je het zelf niet zo goed kunt, je er geen zin in hebt of er het gereedschap niet voor hebt. De optie die Helprr (voorheen bekend als Huurbuur) biedt is zowel financieel voordelig als sociaal en gemakkelijk.

Aanbod

Aan de aanbodkant zijn er genoeg handige en kundige niet-professionals die betaald werk willen doen wanneer het hun uitkomt, die diverse klussen kunnen uitvoeren en problemen kunnen oplossen voor mensen in de buurt. Studenten of zelfstandigen bijvoorbeeld, die af en toe vrije tijd beschikbaar hebben en die nuttig willen besteden. Om wat te verdienen of gewoon, omdat ze het fijn vinden om buren te helpen.

Platform

Helprr is een platform waar klussen en klussers bij elkaar komen. Waar je klussen kunt aanmelden en waar je je ook kunt opgeven om klussen uit te voeren. Het gaat dan meestal om kleinschalige klussen: niet een grote verbouwing van een keuken, wel het schoonmaken van die keuken of de lekkende kraan repareren. Grote klussen mogen wel, maar de kans op een match zal kleiner zijn.

Neem eens een kijkje op de website van Helprr: www.helprr.nl en lees verder hoe het werkt en wat de huis- en veiligheidsregels zijn. Misschien ook iets voor jou?

Tekst: Anneke de Graaf