Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Rawien’s RB Surinaamse broodjes & afhaal

Een droom kwam in vervulling toen Rawien hoorde dat het pand aan de Weimarstraat 60A vrijkwam. De voormalige logistiek medewerker deed min of meer per toeval catering voor een feest en dat vond hij zo leuk, dat hij hiermee wilde doorgaan. Iets huren viel echter niet mee, dus toen die mogelijkheid zich voordeed, zegde hij snel zijn baan op en ging verbouwen.

Elke zondag iets speciaals

Trots laat hij zijn zaak zien en de keuken erachter met grote afzuiginstallatie, die ervoor zorgt dat omwonenden geen last hebben van vetwalm en geuren. De naam van zijn zaak, RB, slaat op de voornamen van hem en zijn echtgenote Reshma en zijn achternaam Balak. Rawien bereidt alles zelf en maakt elke bestelling vers klaar. Naast het vaste aanbod van diverse Surinaamse broodjes, nasi, bami, roti enzovoorts, staat elke zondag iets speciaals op de kaart, zoals gisteren Bravoe-soep, een soort Creoolse kippensoep. Rund- en varkensvlees worden niet gebruikt, wel bijvoorbeeld kip en garnalen. Afhankelijk van de vraag ontwikkelt Rawien de kaart verder. Vanaf 1 oktober zijn er wisselende acties.

Tevreden mens

Rawien is een relaxt persoon, wat blijkt uit een van zijn uitspraken: “In het leven moet je een tevreden mens zijn, ook al is het een dagje minder.” Hij voelt zich al erg thuis in de Weimarstraat, houdt van het persoonlijke contact met zijn klanten en maakt graag een praatje. Aangezien hij een warm plekje in zijn hart heeft voor 65-plussers, krijgen zij korting op broodjes en warme maaltijden. Rawien nodigt iedereen van harte uit om te komen kijken en zijn producten uit te proberen.

www.rawiensbroodjes.nl

Tekst: Marlies van den Eijnden
Foto: Jacques Rijnsburger