Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Gratis concert met muziek van Zuid-Afrikaanse componisten

Op 24, 25 en 26 november vindt in theater De Regentes het Festival van het Afrikaans plaats. Inwoners van Den Haag zijn op zondagochtend van harte welkom voor een gratis concert van Zuid-Afrikaanse klassieke muziek.

Zuid-Afrikaanse klassieke muziek heeft de afgelopen honderd jaar een hoge vlucht genomen. Zuid-Afrikaanse componisten hebben zich door de complexe geschiedenis van het land en de culturele diversiteit van de Zuid-Afrikaanse bevolking laten inspireren tot een uniek en eclectisch esthetisch palet.
De voorstelling bestaat uit een videocompilatie van concertregistraties, vertoond in de luxe ambiance van de Grote Zaal van De Regentes. Een muzikale bloemlezing, waardoor de luisteraar kennismaakt met de rijke verscheidenheid van de Zuid-Afrikaanse klassieke muziek.
Het hoofdwerk op het programma is het ‘Concerto for those who can’t sleep but still dream of dancing’ van de componisten Dizu Plaatjies en Matthijs van Dijk, uitgevoerd door het SA Strings Foundation Festival String Orchestra. Dizu Plaatjies bespeelt twee traditionele instrumenten, de uhadi en umrhubhe. De opname is gemaakt bij de wereldpremière van het stuk in maart dit jaar.
Daarna kunt u luisteren naar werken van H. Pieter van der Westhuizen, Hendrik Hofmeyr, Mokale Koapeng, Arnold van Wyk en Abdullah Ibrahim. Uitvoerenden zijn onder meer Vrystaatse Symphonieorkest, bariton André Howard, fluitist Liesl Stolz, het Odeion Strykkwartet, de Odeion Skool vir Musiek Camerata en het Stad van Rose Jazz Ensemble.
Het programma is saamgesteld door Marius Coetzee, verbonden aan de Odeion Skool vir Musiek aan de Universiteit van die Vrystaat in Bloemfontein.
Dit concert is gratis. Na afloop is er gelegenheid om samen koffie te drinken. Iedereen is welkom. Hier aanmelden.

26 november 2023, 10.00-11.00
Theater De Regentes
Weimarstraat 63
2562 GR Den Haag

Gratis toegang; graag aanmelden via www.festivalvoorhetafrikaans.nl.