Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Repareercafé in WijWeimar

Goed voor portemonnee, klimaat en buurtcontacten

“Repareren, niet weggooien” is het motto van het repareercafé.

Weggooien is zonde, nieuw kopen helemaal; daarom geeft Wij Weimar eerste hulp bij het repareren van huishoudelijke spullen. Vrijwillige vaklui repareren gratis  kapotte spullen. Repareercafé is er iedere derde zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.30 uur. 

In elk huishouden zijn ze te vinden: kapotte spullen die eigenlijk gerepareerd zouden moeten en kunnen worden, maar de verkoper laat het afweten, de reparatie is te duur, een nieuw apparaat is goedkoper. “Onrepareerbaarheid” als verdienmodel. Talloze stofzuigers, koffiezetapparaten, melkschuimers, computers en fietsen verdwijnen zo en komen terecht onder in de kast of in schuurtjes waar ze wachten tot ze “eigenlijk” gerepareerd zouden moeten worden. We garanderen niets, maar weggooien zonder meer is zonde. We streven ernaar om de bezoekers zelf aan de slag te laten gaan met hun kapotte spullen, in ieder geval kijken ze mee en gaan ze leren repareren.

Wij Weimar, Weimarstraat 284,
Het Repareercafé is er iedere derde zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.30 uur.
Dit jaar dus nog op 21 oktober, 18 november en 16 december.