Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan vast beter!

Om deze dakopbouw in ‘wording’ voor de bovenwoning van Beeklaan 347A goed te bekijken, moet je even naar de overkant lopen. Deze dakopbouw is overigens al geruime tijd in aanbouw. Je ziet rechts een stapeltje stenen staan. Waarom de dakopbouw niet afgebouwd wordt, is onduidelijk.

De Welstandscommissie was er in november 2022 niet erg over te spreken: onder meer moest het voorschild doorlopen en de achtergevel moest opgelicht worden. Ze hebben daar blijkbaar aan gewerkt, want op een paar details na waren de vergunningverleners nu meer te spreken over het ontwerp. Toch gebeurt er al lange tijd niets. We vragen ons trouwens af waarom bij die vergunningverlening niet gekeken wordt of de opbouw wel gebruikt wordt om de bewoners meer leefruimte te geven. Daar ging het ooit om bij de realisatie van dakopbouwen. Nu gaat het gewoon om meer verhuurruimte te creëren, vermoeden wij. Er was bij het gemeentebestuur ook ooit sprake van het invoeren van een leefbaarheidstoets om de gevolgen van een mogelijk te grote verdichting van de toch la volle wijk te voorkomen. Hoe staat het daar eigenlijk mee? Nee, dit kan allemaal vast beter.

 

Tekst en foto: Aad van Schie