Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Gulden Klinker op het schoolplein

Openbare Basisschool De Klimop heeft sinds 1 september – weer – een Gulden Klinker. Die dag legden leerlingen van de school samen met de stadsdeeldirecteur van Segbroek, Daniel van Drunen, de klinker op het schoolplein aan de Cartesiusstraat.

Waardering voor school en leerlingen

Wendy van Nieuwkerk, gemeentelijk projectleider Gulden Klinker: “Het leggen van zo’n klinker, zoals hier aan De Klimop, is echt een feestelijk officieel moment, omdat de stadsdeeldirecteur dit komt doen en zijn waardering voor de school en de leerlingen uitspreekt. Verder hangt er aan deze Gulden Klinker ook nog een prijs van 1000 euro. De school mag dit inzetten om zijn omgeving nog mooier, socialer of schoner te maken. Dit kan bijvoorbeeld voor gereedschap zijn, maar ook plantenbakken met planten. In Segbroek vind je momenteel een stuk of twaalf Gulden Klinkers.”

Schoolbreed

De directeur van de school, Nafiesa Oemed: “De school krijgt de klinker omdat we onze schoolomgeving en het Hondiusplein schoon houden. Er is een rooster gemaakt en iedere groep heeft wekelijks de beurt om het schoolplein en de omgeving schoon te houden. We scheiden ook afval, plastic verzamelen we schoolbreed. Alle klassen helpen mee en krijgen milieulessen. Vanzelfsprekend betrekken we ook de ouders bij het project.”

De tweede…

Wendy: “Het bijzondere aan deze Gulden Klinker is dat de vorige klinker door de herinrichting van het schoolplein was verdwenen. We hebben de klinker daarom ‘geherplaatst’ en die herplaatsing hebben we een feestelijk tintje gegeven.” Voor iedere leerling was er die dag een ijsje om ze in het zonnetje te zetten.

Tekst en foto: Piet Vernimmen