Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Een schitterende Republiek Elektriek!

Vanaf vrijdag 15 t/m zondagochtend 17 september kon je nazomerend nog een beetje vakantie vieren tijdens Republiek Elektriek. Twee dagen vol creatieve ontdekkingen voor jong en oud op wijkpark De Verademing. Terug van weggeweest was ook de Buurtcamping.

Het feest begon de 15de met een Buurt Braai met optreden van het Ukranian Choir Chervoni Korali en het gezelschap Almatea. De grote festivaldag was zaterdag 16 september waarop verschillende activiteiten te beleven waren. Met onder andere ‘voetjes van de vloer’, zweefmolen, Kit Carrera’s muziekproeverij & workshops, in Kit’s Repair Cafe kon je je gitaar of ukelele laten repareren, een buitenexpo van Fixut Mares & VyVyshanka, optredens van o.a. Project M, Croony Tunes, theater en dans van het United Ukranian Ballet, later op de avond dansen op de beats van Ginger ILL, vlak voor het slapen gaan op de camping. Oftewel een dag vol belevenissen!

Republiek Elektriek is voortgekomen uit het Circus en is een project waarbij de ontmoeting tussen culturen, wijkbewoners, buurtinitiatieven en aandacht voor duurzaamheid voorop staan.

Tekst: Redactie
Foto’s: Jacques Rijnsberger