Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Doneer en draag bij aan restauratie en terugplaatsing van het beeld van Copernicus!

Hangt Copernicus straks weer aan de gevel op het Copernicusplein?

De acties om het teruggevonden en inmiddels door Paul van Laere gerestaureerde beeld van Copernicus weer op te hangen, verlopen voorspoedig. Op dit moment onderzoeken we hoe dat ophangen op een technisch verantwoorde wijze kan gebeuren. En natuurlijk overleggen we binnenkort met de VvE van het hele woonblok waar nummers 9 en 10 het front vormen.

Geslaagd gemeenschapsproject

De actie heeft veel losgemaakt, zeker ook na de publicatie hierover in Den Haag Centraal en in het AD via de column van Sjaak Bral. Het is nu al een geslaagd gemeenschapsproject, ook door de enthousiaste reacties van de Poolse ambassade, van de Poolse Vrouwengroep Polka en van buurtbewoners. Dit had de heer Felix, voormalige eigenaar van het pand en in 1908 de initiatiefnemer om een buste op hangen, vast nooit kunnen vermoeden. Vermoedelijk zou hij er, tegen de huidige tijdgeest in, een dikke bolknak uit eigen tabakswinkel bij hebben opgestoken.

Doneer en draag bij aan restauratie en terugplaatsing

Inmiddels is er al een aardig deel van het benodigde budget binnen. Maar we zijn er nog lang niet. We doen een beroep op de lezers van deze krant om een bijdrage over te maken op Stichting KonkreetNieuws, rekening NL28INGB0007305750 of klik hieronder op de doneerknop, vul in met welk bedrag je wilt steunen en verstuur je bijdrage. Laat Copernicus weer schijnen op het Copernicusplein. We houden u uiteraard op de hoogte van de vorderingen via onze website www.konkreetnieuws.nl.

 

 


Klik op de knop hierboven (het bedrag is aanpasbaar).

VEEL DANK!

Paul van Laere, kunstenaar, beeldhouwer en restaurateur herstelde het gehavende borstbeeld van Copernicus.

Tekst: Aad van Schie
Foto: Gerda van Schie