Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Zaal 3 – Gut, Diane Martin

In GUT zien we hoe mensen zich gedragen als hun lichaam binnenstebuiten wordt gekeerd. Je wordt uitgenodigd een mens te ontmoeten wiens darmgeluiden zijn versterkt. De gedachten, acties, communicaties, bewegingen en gevoelens van dit darmmens worden allemaal bepaald door zijn darmgeluiden.

Deze performatieve wereld brengt de grens tussen leven en dood, bewust redeneren en de onderbewuste onderbuik naar voren, resulterend in een lijfelijke en absurde ervaring. Bezoekers worden uitgenodigd om op hun eigen tempo de doorlopende voorstelling te ervaren.

Over de maker

Diane Mahín is een Nederlands-Iraanse performance-maker en socioloog. Ze maakt performatieve werelden waarin beeld en geluid de stuwende krachten zijn. Het werken met geluid weerspiegelt haar verlangen om geconfronteerd te worden met zeer subjectieve, confronterende en meeslepende vormen van werkelijkheid. Diane onderzoekt het menselijk lichaam als materieel object om sociale constructies te ontleden, om zo hun absurditeit en humor te begrijpen. De dood en het niets vormen de onderliggende drijfveren van haar werk. Na haar studie aan Goldsmiths, University of London en Toneelacademie Maastricht, onderzoekt Diane momenteel opera aan het Sandberg Instituut.

Meer info en bestellen: www.hnt.nl/voorstellingen/7949/diane-mahin/gut

Foto: Reinout Bos