Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Van Heilig Hart naar Toermalijn, van oud naar nieuw

De Heilig Hartschool, nu de Toermalijn, werd in 1905 ontworpen door architect Eduard Cuypers. Bureau DP6 ontwierp de nieuwbouw: een combinatie van oud en nieuw.

Trappenhuis

Het grote en beeldbepalende gebouw blijft behouden op de Beeklaan. Het voorgebouw met het imposante trappenhuis blijft staan en daar is straks de hoofdingang. Erachter komt het atrium met een transparante scheiding tussen het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) aan de ene kant en het Integraal Kindcentrum aan de andere kant. In het Integraal Kindcentrum komt basisschool de Toermalijn, kinderopvang 2Hoek van 2Samen, en peuterleerplek Toermalijntjes van JongLeren.  

Jonker Frans

Achter de school komt een mooie speelplaats en een tuin. De tuin wordt verbonden met de tuin van Woonzorgcentrum Jonker Frans.

Tegels

Niet alleen de voorkant blijft behouden. Op 22 juni hakte een groep van 30 vrijwilligers in 3 uur tijd heel voorzichtig de oude wandtegels uit het oude schoolgebouw. En die worden in de nieuwe school gebruikt als tegellambrisering.

Tekst: Marieke Bauwens
Foto:
Jorde Steenbeek