Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Repareercafé in Regentes-Valkenbos start op 23 september

Goed voor portemonnee, klimaat, buurtcontacten

“Repareren, niet weggooien” is het motto van het repareercafé dat de ochtend van 23 september van start gaat in het pand van Wij Weimar in de Weimarstraat.

Vrijwillige vaklui repareren gratis  kapotte spullen (liever nog leren ze je hoe de kapotte spullen zelf kunt repareren). Iedere derde zaterdag van de maand organiseert Wij Weimar dit café.

In elk huishouden zijn ze te vinden: kapotte spullen die eigenlijk gerepareerd zouden moeten en kunnen worden, maar de verkoper laat het afweten, de reparatie is te duur, een nieuw apparaat is goedkoper.

“Onrepareerbaarheid” als verdienmodel. Talloze stofzuigers, koffiezetapparaten, melkschuimers, computers en fietsen verdwijnen zo en komen terecht onder in de kast of in schuurtjes waar ze wachten tot ze “eigenlijk” gerepareerd zouden moeten worden.

Bij Wij Weimar proberen handige klussers deze spullen weer tot leven te roepen.

We garanderen niets, maar weggooien zonder meer is zonde. We streven ernaar om de bezoekers zelf aan de slag te laten gaan met hun kapotte spullen, in ieder geval kijken ze mee en gaan ze leren repareren.

Wij Weimar, Weimarstraat 284,
Het Repareercafé start 23 september 2023,
daarna iedere derde zaterdag van de maand van 10.00 tot 12.30 uur.

Persbericht
Foto: RF._.studio