Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Maike neemt je mee in de MoodTruck de natuur in

Maike van den Berg coacht mensen (‘reisgenoten’) op een bijzondere manier. Ze komt je met haar VW-bus (de MoodTruck) ophalen en neemt je mee naar een prettige plek in de natuur om daar samen met je te praten. In een zoektocht naar wat het beste bij jou past in je leven.

Niet meer op je plaats

Maike: “Je moet, als je opgroeit en je ontwikkelt, veel van je eigen kracht en kern, wat authentiek aan je is, inleveren om in het gareel van je omgeving te gaan lopen. Soms kom je dan uiteindelijk ergens terecht, werkomgeving, relaties, situaties, waarin je je helemaal niet meer op je plaats voelt. Je kunt daar ongelukkig en ontevreden van worden en soms in een diep gat vallen. Dat is mijzelf ook overkomen. Ik was organisatieadviseur, prima salaris, mooi huis, alle schaapjes op het droge, maar het was gewoon niet wat bij me hoorde. Op dit kruispunt in mijn leven heb ik een heel andere weg ingeslagen. Ik heb het nu in materieel opzicht een stuk minder, maar ervaar een grote vrijheid, creativiteit en lef om dingen op mijn manier aan te pakken.”

Buiten

“Als je in de natuur bent, maak je ook verbinding met je innerlijke natuur. Ik coach mijn reisgenoten altijd vanuit mijn bus, die ik gezellig en inspirerend heb ingericht. Ik maak iets te drinken en we kunnen samen aan tafel zitten. Als het lekker weer is, gaan we buiten zitten of wandelen en als het koud is, kan ik het kacheltje aandoen. En naderhand breng ik je weer terug. De duur van de coaching is afhankelijk van de behoefte.”

Verschillende methodieken

“Ik heb diverse methodieken om toe te passen, bijvoorbeeld het Talentspel, om tot koersverandering in je leven te komen en je twaalf talenten te leren ontdekken, Talentmanagement, om beter tot je recht te komen in een organisatie, en Bewust Anders, als je hoogbegaafd, hoog gevoelig of multi-potentieel bent, een gebied waarin ik een specialisatie heb gehaald. En ik kan ook jongeren, tussen 11 en 17 jaar op een speelse manier coachen bij het maken van keuzes in hun leven, bijvoorbeeld studiekeuze.” 

www.mood-truck.nl

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: Jacques Rijnburger