Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

BethelMuziekMatinee met Trio de Monchy en ensemble Serenata

Zondag 17 september om 15 uur start het BethelMuziekMatinee-seizoen met optredens van twee muziekgezelschappen: Trio de Monchy en ensemble Serenata.

De leden van Trio de Monchy (Frederiek Muller – sopraan, Richard Braakenburg – klarinet en Roel van der Wal – piano) maken al jaren graag muziek met elkaar en treden ook regelmatig op. Zij voeren in deze BethelMuziekMatinee klassieke composities uit, van barok tot hedendaagse klassieke muziek. Eén van de lievelingsstukken voor deze samenstelling “Der Hirt” voerden zij al enige keren uit. Ook op 17 september zal dit werk, Schuberts laatste, te horen zijn.

Het ensemble Serenata is een strijkkwartet dat nu vier jaar bestaat. Musici komen uit de regio Den Haag / Rotterdam: Thomas Dronkers – viool 1, Angelika Lakkis –  viool 2, Eva de Vos – altviool, Maarten Bolsenbroek – cello.  Recent is het ensemble uitgebreid met pianist, Arjan Meijdam, om een uitstap te kunnen maken naar het repertoire van de pianokwintetten.
Tijdens dit concert zal Serenata het pianokwintet van Schumann spelen, één van de bekendste en meest gewaardeerde kwintetten uit de vroeg-romantische periode. Robert Schumann schreef zijn kwintet in 1842 en daarmee was Schumann één van de eerste componisten die een piano toevoegde aan het klassieke strijkkwartet en zo een nieuwe dimensie gaf aan de kamermuziek.

Vooraf is er koffie of thee en na afloop gelegenheid voor ontmoeting onder het genot van een drankje.

Datum en tijd: zondag 17 september 15:00 uur
Plaats: Bethel – Thomas Schwenckestraat 30
Kosten: vrijwillige bijdrage


Klaas Bruins