Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Theater viert tienjarig jubileum

Met een ‘nieuwe’ naam, logo en website viert De Nieuwe Regentes haar tiende verjaardag. Vanaf nu zal Theater De Nieuwe Regentes weer als ‘De Regentes’ door het leven gaan. “Tien jaar lang hebben we als cultuuranker Segbroek en multicultureel stadspodium cultuur toegankelijk gemaakt voor vele verschillende publieksgroepen en bijzonder Haags erfgoed behouden”, zegt artistiek directeur Laudie Vrancken over de naamsverandering.

Wilskracht

Laudie: “We keren met trots terug naar de naam De Regentes uit 1920, die eigenlijk nooit echt is weggeweest.” In bijzijn van medewerkers, vrijwilligers en oude bekenden onthulde wethouder cultuur Saskia Bruines vrijdag 2 juni officieel de nieuwe huisstijl. Bruines: “De Regentes is op wilskracht uitgegroeid tot een aanwinst voor de stad. En als cultuuranker en multicultureel stadspodium niet meer weg te denken uit onze culturele infrastructuur. Gefeliciteerd namens het hele gemeentebestuur. Op naar de volgende tien jaar!

Een rumoerige geschiedenis

Honderdduizenden Hagenaars en Hagenezen leerden in de twintigste eeuw zwemmen in De Regentes: de grootste overdekte zwem- en badinrichting van Europa. In de jaren 90 werd het pand van De Regentes als zwembad afgekeurd, waarna buurtbewoners het initiatief namen om het gebouw om te toveren tot theater. Na een succesvolle periode werd het theater in 2012 alsnog gesloten en dreigde zelfs sloop. Gelukkig wisten (oud)medewerkers samen met buurtbewoners hier een stokje voor te steken. In mei 2013 werd het theater heropend als De Nieuwe Regentes.

Tekst: DR
Foto: Schaapjesfabriek