Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Republiek Elektriek – 15 & 16 september 2023

Op 15 & 16 september 2023 vindt Republiek Elektriek in Den Haag plaats. Twee dagen vol creatieve ontdekkingen voor jong en oud op Wijkpark de Verademing. Terug van weggeweest is de Buurtcamping. Vanaf vrijdag tot en met zondagochtend kan je nazomerend nog een klein beetje vakantie vieren.
Het feest begint de 15de met een Buurt Braai waarbij Ukranian Choir Chervoni Korali optreed en het gezelschap Almatea. De grote festivaldag is zaterdag 16 september, van 13:00 uur tot 23:00 uur kun je verschillende activiteiten beleven. Met onder andere “voetjes van de vloer” zweefmolen voor kinderen tot 8 jaar, Kit Carrera’s muziekproeverij & workshops:- maak je eigen lied, -natuurklei-en, -wildpluk en maak je eigen kruidenboter, in Kit’s Repair cafe kan je je gitaar of ukelele laten maken, buitenexpo van Fixut Mares & VyVyshanka, optredens van o.a. Project M, Croony Tunes, theater en dans van het United Ukranian Ballet, later op de avond dansen op de beats van Ginger ILL vlak voor het slapen gaan op de camping. Oftewel een dag vol belevingen! De hele dag door staat op het veld een informatiestand, waar je naartoe kunt voor informatie, vragen en aanbevelingen!
Republiek Elektriek is voortgekomen uit het Circus en is een project waarbij de ontmoeting tussen culturen, wijkbewoners, buurtinitiatieven en aandacht voor duurzaamheid voorop staat.