Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Regenboogbanken in Segbroek 

Segbroek wordt een nóg mooiere en inclusievere plek om te wonen en te genieten van de buitenlucht: de gemeente plaatste hier onlangs zeven prachtige regenboogbanken. Deze kleurrijke toevoegingen aan de gemeenschap zijn niet alleen rustplaatsen, maar ook een krachtig symbool van acceptatie, diversiteit en gelijkheid voor álle inwoners van Segbroek.

Positiviteit

Ze stralen, volgens de dienst OCW van de stad, de positiviteit, aantrekkelijkheid en openheid uit die Segbroek verdient. De regenboogbanken, met hun heldere en levendige kleuren, zijn geplaatst op verschillende locaties in het stadsdeel zoals parken, pleinen en andere openbare ruimtes. 

Zeven locaties

In Segbroek staan ze bij Speeltuin Mient/Kamperfoeliestraat, Speeltuin Abrikozenplein, Goudenregenplein, Mezenlaan, Koningsplein, Stadsdeelkantoor Segbroek en de Thorbeckelaan.  Op deze locaties stonden al bankjes. Deze zijn omgeruild voor de regenboogbankjes. Deze regenboogbankjes zijn gerestaureerde en overgeschilderde bankjes uit Den Haag. Met het plaatsen van de zeven banken in Segbroek, telt Den Haag in totaal 15 regenboogbanken, verspreid over de stad. 

Onthulling

Korrie Louwes, algemeen directeur OCW gemeente Den Haag, onthulde op 14 juli 2023 één van de zeven regenboogbanken. Medewerkers van stadsdeel Segbroek en vertegenwoordigers van de queergemeenschap waren hierbij aanwezig.  

Tekst: Redactie