Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Muurdecoratie van Anton Pieck verfraait de Weimarstraat

Op vrijdag 21 april onthulden familieleden van Anton Pieck een muurdecoratie op de hoek Professor Kaiserstraat/Weimarstraat. Het is een reproductie van een aquarel die Anton Pieck rond 1950 maakte, met de titel: ‘Boterstraat, Den Haag’. 

Daniel van Drunen, de nieuwe stadsdeeldirecteur van Segbroek, stond in zijn toespraak een moment stil bij de eind vorig jaar overleden wijkmanager Henri Weber. “Deze prachtige decoratieve toevoeging van de buurt is het laatste wapenfeit van Henri, een project waarin hij veel energie heeft gestoken.” Daniel heette daarom de familieleden van Henri, die hier ook aanwezig waren, hartelijk welkom. Ook wethouder voor Segbroek, Robert van Asten, vond deze verfraaiing van de buurt een mooie stap in de richting van verbetering van de Weimarstraat/Beeklaan, naast alle eerdere stappen die op dat gebied al zijn gemaakt. “Deze decoratie past prima bij de grandeur van de mooie architectuur in deze wijk.” Kleinzoon Hans en achterkleindochter Francien waren ontroerd bij het zien van de aquarel van hun familielid en vertelden nog een paar feiten uit het leven van Anton en Henri Pieck, die hier hun tekendiploma behaalden toen zij veertien waren. Anton ging daarna op zijn zeventiende lesgeven, zijn broer sloeg een andere weg in. Francien vroeg nog aan een paar aanwezigen, waaronder ook jongeren, wat zij precies in de tekening zagen. Immers “Goed kijken is voor een kunstenaar van het grootste belang.”

Aanleiding om de muurdecoratie hier bij de Weimarstraat een plaats te geven, is het feit dat de familie Pieck acht jaar woonde op Weimarstraat 266 (zie het artikel hierover in KonkreetNieuws van april jl.)

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: John Martienus

Foto boven: Anton Pieck in zijn werkkamer, Wikimedia Commons