Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Stadsspeld voor Aad van Schie

“Een tekstuele veelvraat.” Met deze als compliment bedoelde kwalificatie overhandigde wethouder Van Asten van Stedelijke Ontwikkeling op 21 maart de Stadsspeld aan Aad van Schie, hoofdredacteur van KonkreetNieuws. Aad ontving de gemeentelijke onderscheiding omdat hij zich jarenlang als vrijwilliger inzet voor de wijkkrant.

Van Asten, die het stadsdeel Segbroek in zijn portefeuille heeft, prees de volharding waarmee Van Schie verslag doet van wat hij hoort en ziet in het Regentesse- en Valkenboskwartier. Hij sprak zijn bewondering uit voor de verscheidenheid van zijn werk. Ter illustratie somde de wethouder de onderwerpen op die Aad onder handen had genomen in het februarinummer: de kerstmaaltijd in de Agneskerk, een gesprek met de eigenaar van ODA Gym, het mysterieuze pand van de vroegere postzegelwinkel aan de Galileistraat en de laatste ontwikkelingen in het Energiekwartier. Van Asten: “Mooie en interessante verhalen, maar ook de kritische noot schuwt u niet. Wij als lezers van het wijkblad plukken daar de vruchten van.”

Het hoofdredacteurschap is niet Aads enige bezigheid als vrijwilliger. Hij is voorzitter van een tafeltennisvereniging en op vrijdag staat hij in het boekenantiquariaat Colette in de Reinkenstraat. Eerder was hij onder meer werkzaam voor een stichting die ex-gedetineerden aan een baan probeerde te helpen. “Voor uw jarenlange inzet en uw enorme toewijding als vrijwilliger verdient u complimenten en woorden van dank,” aldus de wethouder.

Aad toonde zich verguld met de onderscheiding. “Een lintje had ik als republikein niet aangenomen. Maar hier ben ik erg blij mee.” De uitreiking in theater De Regentes kwam als een totale verrassing. “Ik had niets in de gaten totdat ik zag dat er familieleden in de zaal waren.” Aad begon in 2010 stukken te schrijven voor wat toen nog Konkreet heette. Samen met enkele anderen vernieuwde hij de buurtkrant en in 2015 werd hij hoofdredacteur. De naam werd veranderd in KonkreetNieuws. Het hoofdredacteurschap bevalt hem nog steeds goed. 

Tekst: Cor Speksnijder
Foto: Henriëtte Guest