Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Slimme snelheidsmeters in het Regentesse- en Valkenboskwartier

Om het verkeer veiliger te maken, gebruikt de gemeente slimme snelheidsmeters. Dat zijn meters waarop je een rood, boos gezichtje ziet als je te hard rijdt, of een groen, lachend gezichtje als je je aan de snelheid houdt. Nieuw is dat de meter aan de politie doorgeeft waar en wanneer het verkeer vaak te hard rijdt. Zo weet de politie precies waar ze moet controleren. Te hard rijden zorgt voor veel aanrijdingen. Daarbij vallen veel gewonden en helaas ook doden. De gemeente en politie hopen op meer verkeersveiligheid, niet op meer boetes.

Snelheidsmeters op 180 plekken in Den Haag

Als een snelheidsmeter lang op dezelfde plek staat, raken mensen eraan gewend en gaan dan toch weer te hard rijden. De gemeente zet 60 slimme snelheidsmeters in, die steeds van plek wisselen. Er is een lijst opgesteld met 180 plekken in Den Haag waar de meters kunnen staan. 

Ook in het Regentesse- en Valkenboskwartier

Ook in onze wijk worden in verschillende periodes gedurende het jaar slimme snelheidsmeters ingezet. Die komen te staan in de Weimarstraat, op het Copernicusplein, de Beeklaan, de Regentesselaan, de Loosduinseweg en de Noordwest Buitensingel/hoek Van Boekoopkade. Nogmaals, niet het gehele jaar rond, maar in verschillende periodes. 

Snelheidsmeter aanvragen

Vind je dat het verkeer in jouw buurt te hard rijdt, dan kun je een snelheidsmeter aanvragen. Dat kan met het formulier op www.denhaag.nl/meldingen. Kies bij ‘uw melding’ voor ‘onveilige verkeersituatie melden’ en daarna ‘snelheidsdisplay’. Is de plek geschikt, dan plaatst de gemeente daar het komende jaar een snelheidsmeter.

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: Gemeente Den Haag