Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan vast beter!

Op de hoek van de Weimarstraat/Valkenboslaan is recent een ATM geldautomaat geplaatst. Hij staat bij zonnig weer het grootste deel van de dag in de schittering van de zon. Handig bij het intikken van de codes! Maar dat is nog niet het meest bijzondere. Op de bovenverdiepingen van het bewuste pand wonen gewoon mensen. En was het inmiddels geen gebruik geworden om niet meer van dit soort automaten te plaatsen in gevels waarboven mensen wonen? De banken hebben hun automaten inmiddels overal weggehaald op dit soort plekken. Natuurlijk niet alleen vanwege het risico van plofkraken voor de nabije omgeving, maar dat speelde zeker een rol. We zijn toch al even bezig met veiligheid in en rond de Weimarstraat? Dan is dit niet bepaald een handige bijdrage aan diezelfde veiligheid. En pinnen kun je aan de overkant heel veilig bij de supermarkt. Kortom, het is natuurlijk wel een leuke bijverdienste voor de ondernemer aldaar, maar is hier wel sprake geweest van een stevige afweging van belangen bij de vergunningverlening voor deze automaat? Lijkt me van niet!

Tekst: Aad van Schie
Foto: John Martienus