Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Nieuwe activiteiten in pand Wij Weimar, Repair Café en huiswerkbegeleiding

Op 8 maart vond een inloopbijeenkomst plaats in het pand van Wij Weimar met het oog op het starten van twee nieuwe activiteiten aan het einde van deze zomer. Er waren 15 buurtbewoners aanwezig.

Repair Café

Het Repair Café gaat onder het motto ‘Weggooien is zonde’ maandelijkse sessies organiseren, waarbij klussers en handige mensen uit de buurt spullen van buurtbewoners gaan repareren. Mogelijk komt er later ook een variant: Repair Kid voor de jeugd.

Huiswerkklas

De huiswerkklas wil twee middagen per week huiswerkbegeleiding geven, in eerste instantie aan scholieren van de praktijkschool ‘De Poort’ afkomstig uit de buurt rond het Newtonplein en het Kamerlingh Onnesplein.

Vrijwilligers gevraagd voor beide projecten

Voor het huiswerkproject zoekt men vrijwilligers voor de uitvoering en vooral ook een coördinator met kennis van onderwijsprocessen. Voor het Repair Café zijn nog meer handige vrijwilligers nodig, die hun kennis willen delen met de bezoekers en die natuurlijk zelf goed kunnen repareren.

Aanmelden vrijwilligers voor de huiswerkklas bij vanschie.aad70@gmail.com en vrijwilligers voor het Repair Café bij lauradefranchis@gmail.com

Tekst: Aad van Schie
Foto: John Martienus