Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

King Tandoori

Aan het Regentesseplein, in de bocht naar de Regentesselaan richting Loosduinseweg, is sinds twee maanden ‘King Tandoori: Roots of Flavor and Taste’ geopend. Imran Ahmed opende direct naast zijn supermarkt een afhaalrestaurant voor Indiase en Pakistaanse gerechten.

Tandoor-oven

In de zaak draait een grote grill met stukken kip. Op de counter liggen bolletjes deeg te rijzen op een bakplaat. Naast een grote cilindrische oven met een ronde opening aan de bovenkant, de tandoor-oven, staat een man deeg uit te rollen voor naan (brood). Hij plaatst het deeg op een kussen in de vorm van een halve bol, reikt diep met zijn arm in de hete oven en plakt het deeg aan de hete zijkant. Imran Ahmed: “De tandoor-oven is bekend in een groot gebied in Azië: India, Pakistan, Bangladesh, Afghanistan en Turkmenistan. Oorspronkelijk waren het houtgestookte kleiovens, nu wordt gas en lavasteen gebruikt. In grote steden in Pakistan zijn er gemeenschappelijke ovens. Elk gezin brengt het deeg naar de oven om zijn naanbrood te laten bakken”, legt Imran verder uit. “In deze oven grillen we ook kip aan het spit voor het gerecht chicken tikka.

Vlees, vegetarisch en vegan

Als kind verhuisde Imran Ahmed met zijn ouders van Pakistan naar Nederland. Tien jaar geleden opende hij zijn slagerij en supermarkt aan het Regentesseplein. “Ik verkocht niet veel vlees en ik vroeg aan mijn klanten waar ze behoefte aan hadden. Daar kwam uit: gerechten om af te halen en thuis van te genieten.” En zo is hij twee maanden geleden samen met zijn vrouw Rakhshanda een afhaalrestaurant begonnen. “Ik heb jaren in de horeca gewerkt en heb een tijd in Engeland gewoond; daar heb je veel tandoori-afhaalrestaurants. Ik hoor van deze wijk dat mensen blij zijn dat er iets nieuws is om lekker eten af te halen.

Punjab

Al onze gerechten zijn uit onze streek Punjab, de streek die in 1947 verdeeld is in een Indiaas en een Pakistaans deel. We maken rijstgerechten (biryani), gerechten met kip (tikka) en lamsvlees, vegetarische gerechten en onze samosa’s (pasteitjes) zijn vegan. Daarnaast verkopen we ook diverse heerlijke gevulde naan-wraps. Zoals je ziet, bakken we elke dag vers naanbrood: naturel, met knoflook of kaas. Dagelijks maken we de verfrissende drank mango lassi. In de toekomst willen we ook zoetigheden (mithai) gaan verkopen.” Openingstijden: dagelijks van 15.00-21.00 uur, woensdags gesloten.

Regentesseplein 231, 06 81411612, mail@kingtandoori.nl

Tekst: Froukje Diekstra
Foto: Jacques Rijnsburger