Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Wat gebeurt er met pand Carpetright?

In de wijk zoemt het al een tijdje rond: komt er misschien een Duitse supermarkt in de gesloten winkel van Carpetright? Er hangt al maanden een briefje op de deur van dit enorme pand tussen de Edisonstraat en de Fahrenheitstraat. ‘Wegens omstandigheden tijdelijk gesloten’, met een verwijzing naar een andere vestiging op de Binckhorstlaan. Tijd om een klein rondje te bellen. Roald den Otter, bedrijfsleider van de vestiging Binckhorstlaan, zegt van niets te weten als het over een supermarkt gaat. De vestiging aan de Edisonstraat is voor zover hij weet gesloten door tijdelijk personeelsgebrek.

Duitse supers

Dan maar de Duitse supers bellen. Er zijn er twee actief in Nederland, Lidl en Aldi. De woordvoerder van Lidl weet van niets, die van Aldi wel. Het gerucht klopt dus, bevestigt Dieuwertje de Jong, “Aldi heeft bij de eigenaar haar interesse getoond voor het pand. Maar de benodigde aanvraag voor een omgevingsvergunning is door de gemeente geweigerd.” Op de website van de gemeente is inderdaad te vinden dat Aldi al op 4 juni vorig jaar een aanvraag heeft gedaan om de bestemming van Edisonstraat 170 te wijzigen in ‘supermarkt’. De gemeente heeft dat geweigerd, omdat er geen behoefte is aan nóg een supermarkt in de wijk en omdat die ook tot parkeerproblemen zou kunnen leiden.

Tapijtwinkel

Toch nog even met het hoofdkantoor van Carpetright in Utrecht gebeld om te vragen naar de plannen met de winkel. Daar geeft vastgoedmanager Roland de Hoog in eerste instantie hetzelfde aan als de bedrijfsleider: tijdelijk gesloten wegens personeelsgebrek. Geconfronteerd met de uitspraken van Aldi, komt alsnog de bevestiging dat er gesproken is over een supermarkt: “Het staat iedereen vrij een bod te doen op ons vastgoed, maar dat wil niet zeggen dat wij daar ook automatisch op ingaan. Die vergunningaanvraag is een zaak van Aldi geweest, dat gaat buiten ons om,” aldus De Hoop. En wanneer gaat de tapijtwinkel weer open? “Als alles meezit, eind maart”, aldus De Hoop. 

Tekst: Arne Westerhof
Foto: Piet Vernimmen