Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Van oud spul tot nieuw spul met de Spullenbak

Spullenbak is een Haags initiatief waarbij bewoners en lokale ondernemers de krachten bundelen om nieuwe producten te maken van spullen of materialen die normaal gesproken in de prullenbak belanden. Het project Spullenbak is een pilot waar elke bewoner aan mee kan doen.

Van shampoofles tot bankje

Bewoners kunnen een gratis Spullenbak aanvragen en daarin kun je de op de website www.spullenbak.nl aangegeven spullen verzamelen. Als de bak vol is, geef je een seintje en de bak wordt opgehaald. De ingezamelde spullen worden weer doorgezonden naar makers in de stad, die er iets nieuws van maken of ze repareren de spullen. Ze maken bijvoorbeeld tassen van oude winterjassen, repareren computerspullen voor kinderen met een laag inkomen, ze toveren lege shampooflessen om tot onder andere afvalbakken en bankjes, het leer van een oude jas gebruiken ze om er tasjes en portemonnees van te maken. Door een initiatief als de Spullenbak wordt de afvalberg verkleind en belanden minder spullen in de verbrandingsoven. Spullenbak is een initiatief zonder winstoogmerk, dat tot stand is gekomen door een samenwerking van Made in Moerwijk, Haagse Milieu Services en de gemeente Den Haag.

Ook meedoen

Ben je enthousiast, meld je dan aan op www.spullenbak.nl/aanmelden/. Je kunt je trouwens ook als deelnemende ondernemer aanmelden.

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: Spullenbak