Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Plan voor 24 appartementen in de school Boylestraat 18

Op maandagavond 20 maart was er een geanimeerde informatiebijeenkomst voor buurtbewoners in het schoolgebouw aan de Boylestraat. Er werd een eerste schetsontwerp gepresenteerd van de hand van het Bureau ArchitektenKombinatie uit Den Haag.

Ideeën ophalen

Er komen 14 studio’s van 40 m2 voor de doelgroep jongeren (18-25) en 10 grotere eenheden over twee verdiepingen voor de zogenaamde prioritaire doelgroep van onderwijzers, zorgmedewerkers, politieagenten enz. Een creatief ontwerp, dat slim gebruik maakt van de grote kapverdieping en van de ruimteverdeling met ramen voor de voorgevel. “Het is een fraai gebouw”, zegt de medewerker van het bureau, “ooit ontworpen door de bekende architect Schadee, die veel gebouwen ontworpen heeft in de stad, onder meer de Energiecentrale aan het De Constant Rebecqueplein.” Haag Wonen zal het complex gaan beheren. De aanwezigen doen allerlei suggesties voor het toekomstige gebruik van de gymzaal en de tuin door bewoners en buurtbewoners: plekken voor ontmoeting, voor activiteiten als yoga, tekenen en in de tuin voor het kweken van groenten en fruit, zoals in de Valkenbosgaarde, en nog veel meer. De bijeenkomst is echt bedoeld om ideeën op te halen.

Hoe verder

In het verleden was de informatie naar de buurt toe slecht en er is veel (geluids)overlast ervaren van de huurder City Kids. De gemeente belooft vanaf nu goed te gaan communiceren. Het appartementengebouw moet geen doorstroomlocatie worden en er zal een degelijke selectie van bewoners plaatsvinden. Dit moet echt een ‘Magic Mix’ worden. De verbinding met de wijk is heel goed mogelijk via activiteiten in de gymzaal en de tuin. Te zijner tijd zullen er ontmoetingen tussen de nieuwe bewoners en de buurt gerealiseerd worden. Alle aanwezigen krijgen een verslag van de opbrengst van deze bijeenkomst en in juni volgt een tweede bijeenkomst.

Tekst: Aad van Schie
Beeld
: Ontwerp ArchitektenKombinatie