Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kan vast beter!

We raken gewend aan al die gele borden in de stad. Ze geven blijkbaar aan dat het een tijdje anders is in de omgeving waar ze staan. Althans, iets anders wat betreft de routing en de bereikbaarheid. Ze roepen ook nogal eens vragen op. Waarnaar verwijzen die afkortingen in vredesnaam? ‘DA’ betekent niet een verwijzing naar een befaamde drogisterijketen, maar gewoon naar de eerste twee letters van de Daguerrestraat. In die straat werd recent een bocht rechtgetrokken met het oog op het plaatsen van de laatste oracs in het Regentessekwartier. Dat moet wel een goede business zijn, dat bordenbedrijf. Alom rijden die mannen in gele pakken met karren vol met palen en borden om hun zegenrijke wegwijsfunctie te vervullen. Recent stond de hele Columbusstraat vol met verbodsborden om te parkeren voor een aantal dagen. Dat leverde voor die periode een bijna autolege straat op. Maar er gebeurde op die dagen niets in de straat. Wonderlijk, zeker als er dan in de week daarop kabelaars verschijnen die de hele straat afzetten met hun kraanwagen. Aan de bordenplaatsers ligt het echt niet. “Gebeurt wel vaker”, zei de beambte die de borden aan het einde van die autoloze periode weer kwam weghalen. “De planning is niet altijd op orde. Dat ligt niet aan ons hoor. Wij zijn altijd op tijd!” Nee, echt goed plannen valt niet mee.

Tekst: Aad van Schie
Foto: Piet Vernimmen