Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Verbouwing Villa de Verademing in het voorjaar van start

In het juni-nummer van vorig jaar berichtten wij over de plannen voor het voormalig buurthuis (het ‘Buuthuis’) aan de rand van De Verademing. Het sinds 2011 grotendeels leegstaande gebouw aan de Gaslaan 175 zal worden getransformeerd naar een “kleinschalig groen, duurzaam en energieneutraal appartementencomplex van 18 compacte appartementen en een stadswoning voor een dynamische stedelijke doelgroep”, aldus de gesprekspartners van Korrekt Bouw Pieter van den Eyk en Rob van der Ent tijdens het interview destijds. 

Problemen overwonnen

We informeerden naar de voortgang van het project, met de vraag of alle tegenslagen in de aanloopfase nu zijn opgelost. Zoals de mogelijke aanwezigheid van vleermuizen en mussen in en rond het pand, waardoor de werkzaamheden tijdelijk stilgelegd moesten worden. Het antwoord van Korrekt Bouw kon werkelijk niet korter: ja, de problemen zijn opgelost en de werkzaamheden gaan in het voorjaar van start.

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: Piet Vernimmen