Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Studio Limonada maakt je vrolijk

In september vorig jaar begon Ysabel Keuls op de hoek van de Franklinstraat/Weimarstraat haar zaak in handgemaakte lampen en lampenkappen.  Ze is heel gelukkig met deze plek; de winkel is licht en ruim en de Weimarstraat vindt ze fantastisch. Hopelijk mag ze nog lang blijven, want een bezoek aan de winkel is beslist een vrolijke en kleurrijke ervaring.

Droomkap

Het concept van haar winkel legt ze graag uit. “Alles wat ik maak, kan groter of kleiner, de buitenkant en de binnenkant kan naar je eigen wensen worden gemaakt, kortom je kunt je eigen droomkap samenstellen. Alles is maatwerk en heel persoonlijk.” Ze is altijd al erg verliefd geweest op mooie stoffen. De stoffen waarvan de kappen in de winkel zijn gemaakt, zijn van bijzondere ontwerpers en soms zelfs handgeborduurd. Elke lamp vertelt een verhaal. Ook de lampvoeten kan Ysabel – zo mogelijk – naar de wensen van de klant maken van bijvoorbeeld een mooie vaas. 

Helende creativiteit

“Zeven jaar geleden kreeg ik een zwaar auto-ongeluk. Ik heb heel lang moeten revalideren, moest alles opnieuw leren. Toen ik na jaren een stage vond bij een mediabedrijf, bleek dat te zwaar voor me te zijn. Maar ik merkte ook dat als ik creatief bezig was, ik veel meer aankon. Daarom ben ik een cursus ‘kappen maken’ gaan volgen. In het begin lukte het me om één kap per dag te maken. In eerste instantie maakte ik ze voor familie en vrienden, tot een vriendin me aanraadde om een bedrijfje te starten. Ik begon daarmee in een anti-kraakpand, later bij mijn oma op zolder en na 2,5 jaar kon ik deze winkel tijdelijk huren.”

‘When life gives you lemons …’

Wat de winkel betreft: in principe loopt haar huurcontract tot en met juli van dit jaar, want dan wil de eigenaar het pand zelf gaan gebruiken. “Maar met een beetje geluk mag ik misschien langer blijven.” Dat hopen wij ook, want we willen deze leuke zaak eigenlijk niet meer kwijt uit de buurt. En de naam ‘Limonada’ staat behalve voor kleur en frisheid, voor Ysabel ook voor een mooie symboliek: ‘When life gives you lemons, make lemonade!’

Studio Limonada, Franklinstraat 95,  www.studiolimonada.nl

Tekst: Anneke de Graaf
Foto: Piet Vernimmen