Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Birdflower

Op de hoek van de Weimarstraat en Prof. Kaiserstraat openden Clo Darras en Ziggy Douw ruim een half jaar geleden Birdflower. De naam verwijst naar een onopvallende woestijnplant in Australië, het land waar Clo en Ziggy elkaar ontmoet hebben. Clo: “Alleen als je goed en met aandacht kijkt, zie je die kleine prachtige vogelachtige bloemetjes van de plant.” 

Alles mogelijk

Op de vraag hoe het stel hun zaak zou omschrijven, zegt de uit Frankrijk afkomstige Clo: “We zijn geen boulangerie, maar we bakken wel brood en patisserie, je kunt hier lunchen en brunchen, het is een restaurant en een buurtcafé. Eigenlijk zijn we niet in een hokje te plaatsen en dat hoeft voor ons ook niet. We houden van een open sfeer waarin van alles mogelijk is.”

Internationaal

Ziggy is opgeleid als kok en Clo heeft een achtergrond in mode en kunst. De laatste tien jaar hebben ze veel gereisd: Australië, Nieuw-Zeeland en Canada. Clo: “We werkten op drie verschillende continenten in de horeca en maakten zo kennis met verschillende keukens en eetculturen.” 

Vers, seizoensgebonden en duurzaam

Samen stellen ze met veel zorg en aandacht het menu voor Birdflower samen; dat wisselt om de drie maanden. Clo: “We maken alles zelf met alleen maar verse ingrediënten. Er zijn vegetarische gerechten en veganistische variaties. Ziggy: “Er staat ook vlees en vis op het menu, maar alleen als dat verantwoord en duurzaam kan. We gaan voor kwaliteit en duurzaamheid, maar niet zo dat het onbetaalbaar wordt.” Bij Birdflower worden seizoensgebonden en lokaal geproduceerde producten gebruikt. Ziggy: “Dat levert een beperkte keus aan ingrediënten op en juist die beperking triggert onze creativiteit.” Clo: “We kopen onze wijn bij Wijnklas in de Weimarstraat en Rechtstreex levert fruit en groenten. In Rotterdam hebben we heel goede leveranciers ontdekt van gefermenteerde producten als kimchi en miso.”

Goed uitgepakt

Ziggy: “We vonden het spannend in het begin: slaat ons idee in dit stuk Weimarstraat wel aan? De buurtcoördinator trok ons uiteindelijk over de streep. Het heeft goed uitgepakt. We hebben veel klanten uit deze wijk en uit de directe buurten eromheen, en ook van buiten Den Haag. Meer dan de helft van onze bezoekers komt hier dagelijks of een paar keer per week.” Clo: “Heel leuk vind ik om te zien dat mensen elkaar hier leren kennen terwijl ze genieten van ons eten.”

Birdflower
Open: maandag-donderdag-zondag: 10 tot 17 uur, vrijdag en zaterdag 10 tot 19 uur.
Prof. Kaiserstraat 55
contact.birdflower@gmail.com
Instagram @_bird.flower_

Tekst: Froukje Diekstra
Foto: Sara van der Borg