Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Sfeervol spulletjes snuffelen in Old Pine + Heli’s

In het markante hoekpand aan de Weimarstraat en Suezkade is de tweedehands- en vintagewinkel Old Pine + Heli’s gevestigd. Kandelaars, allerlei vaasjes en keramiek, kleding, kaarten en cadeautjes zijn met veel gevoel voor kleur en sfeer uitgestald. De winkel is een samenwerking tussen twee verwoede verzamelaars: Zoë en Helianthe.

Samenwerking

Deze twee vriendinnen leerden elkaar kennen op de kunstacademie in Rotterdam, waar ze allebei interieurarchitectuur studeerden. Na hun studie bleven ze vriendinnen, maar professioneel scheidden hun wegen zich: Helianthe werd grafisch vormgeefster en Zoë opende samen met haar vriend zeven jaar geleden de Little Green Shop in de Prins Hendrikstraat, waar ze vooral planten en (gebruikte) potten verkopen. Om daarnaast een meer eigen koers te varen, begon ze aan de Suezkade een winkel in tweedehands en vintage spullen. In november is de samenwerking met Helianthe ontstaan.

Persoonlijk

Zoë: “We brengen ieder onze eigen spullen in. We houden twee administraties bij en hebben twee pinapparaten. Een nieuw soort ondernemen.” Helianthe: “We hanteren drie basiscategorieën: huishoudelijk, interieur en kleding. Het uitgangspunt bij de inkoop is persoonlijk, we volgen elk onze eigen smaak. Allebei halen we onze inspiratie uit de natuur. We willen een bewuste en duurzame lifestyle stimuleren. Bij ons vind je spullen om je huis meer eigen te maken.”

Verzamelen

Ze struinen eindeloos marktjes, kringloopwinkels, beurzen, opkopers en online-aanbieders af en pikken de krenten uit de pap. Wie geen tijd heeft om uitgebreid op zoek te gaan naar tweedehands en vintage spullen vindt bij Old Pine + Heli’s een uitgelezen selectie. Daarnaast zijn er ook nieuwe producten te vinden. Zoals keramiek van lokale kunstenaars, kaarsen, droogbloemen en Helianthe’s specialisatie: edelstenen en wierook.

Old Pine + Heli’s
Suezkade 48 (hoek Weimarstraat).
Open: di t/m zo 12-17 uur
instagram@oldpine.shop
instagram@helis.shop.thehague

Tekst: Froukje Diekstra
Foto: Sara van der Borg