Bewoners van ReVa Groen en Duurzaam Cultuur, Sport en Religie Zorg, Hulp en Welzijn Veiligheid en Verkeer Wonen, Leren en Werken Gemeente en Politiek Geschiedenis van ReVa

Kickboksen, personal training en gewichtsbeheersing; ODA Gym in Sporthal Gaslaan

We praten met Ed Groven (58) over zijn bedrijf ODA Gym, sinds enkele maanden gevestigd in een eigen home op de eerste etage van de sporthal aan de Gaslaan. Ed heeft een buitengewoon gevarieerde carrière achter de rug, onder meer in de evenementenbranche. Hij was vanaf zijn vroege jeugd dj, was consulent bij de Arbeidsvoorziening voor artiesten, reviseerde jukeboxen, renoveerde liften en was professioneel kickbokser op weg naar de top. 

Persoonlijke aandacht

Vanwege een heupblessure moest hij helaas stoppen met de actieve wedstrijdsport. Daarna bouwde hij zijn huidige gymbedrijf langzaam op. Hij leerde het vak van kickbokstrainer bij Kamakura aan de Gheijnstraat. Daar ontdekte hij hoe belangrijk persoonlijke aandacht voor de klant is. Hij liep stage bij de toenmalige coach van ADO Maurice Steijn en werkte acht jaar met de A-selectie van ADO Den Haag. Zo leerde hij het vak van personal trainer voor professionele sporters. Uit die tijd hield hij veel contacten over, die hem nu nog steeds van pas komen.

Ook buiten

Elk klantcontact begint met een kennismakingsgesprek, dat is de basis voor een  trainingstraject. Je kunt bij hem kickboksen, een persoonlijk trainingsproject volgen, werken aan gewichtsvermindering of in kleine groepen aan de slag. “Ik heb een heel gevarieerd klantenbestand: expats uit Litouwen, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk, en nu werk ik ook met Oekraïners. En natuurlijk Nederlandse klanten die ik al heel lang ken. Het gaat vaak van mond tot mond, maar soms ook gewoon via de website. Veel mensen komen uit deze wijk. Sinds corona doen we ook veel buiten in park De Verademing: de cederboom achter de oude witte directiewoning is mijn buitenplek. We maken soms ook gebruik van het Richard Krajicek Court aan de Hondiusstraat. Muziek blijft altijd heel belangrijk bij de training. Zo werkt mijn jeugdpassie als dj nog steeds door in het werk.” 

Geen haantjesgedrag

“Met mijn bedrijf onderscheid ik me van veel fitnessbedrijven, waar mensen bijna anoniem hun oefeningen komen doen. Er komen hier zo’n 60 tot 80 klanten per week. En op maandag en donderdag is er de Ladies Only groep kickboksen.” Nog een paar belangrijke uitgangspunten: veiligheid, geen haantjesgedrag, en aandacht voor het gecontroleerd uitvoeren van de oefeningen om blessures te voorkomen. Ook aardig dat de kantine in de sporthal een nieuwe, enthousiaste exploitant heeft, die in het verleden bij restaurant Drieluik werkte. Binnenkort kun je een goede daghap krijgen. Zo wordt het aan de Gaslaan steeds beter toeven voor de sportliefhebbers. www.odagym.nl 

Tekst: Aad van Schie
Foto: Jacques Rijnsburger